Vloer renovatie 2022-07-27T14:02:46+01:00
Houten vloer woonkamer visgraat motief
Parket vloer en traprenovatie, doorlopend parket
Visgraat motief vloer
previous arrow
next arrow
Slider

Vloer renovatie

Vloerrenovatie bestaat uit het machinaal schuren en afwerken van bestaande vloeren, aanhelen van bestaande vloeren in een aan-, uit- of verbouw, verleggen van banden en biezen en het plaatselijk repareren van planken, bijvoorbeeld na ontstane schade.

Machinaal schuren

Het kan zijn dat uw parketvloer er na een tijdje minder mooi uit gaat zien. Vaak komt dit doordat de afwerklaag versleten is. Een mogelijkheid is dan om de vloer machinaal te laten schuren. We halen een minimaal laagje van de bovenkant van het parket, polijsten het hout en zetten de vloer daarna in een basisolie -of laklaag.

Het schuren is een goede optie om uw vloer weer een mooie uitstraling te geven. Dat is een van de grote voordelen van een houten vloer. Hij komt er weer als nieuw uit te zien en u heeft er nog jarenlang plezier van. Bij Theo van Epen kunt u vloer renovatie laten uitvoeren door een van onze vakmannen.

Houten vloer op bovenverdieping
Lichte houten vloer visgraat motief
Massief houten vloer met motief

Aanhelen bij aan-, uit- of verbouw

Wanneer u besluit om uw huis uit te bouwen, is het mogelijk om uw huidige vloer door te trekken in de aanbouw, dit noemen we aanhelen. Wij zorgen er, doorgaans in overleg met de aannemer, voor dat de bouwvloer op de juiste hoogte komt. Bij een aanheling aan de kopse kant wordt de bestaande vloer ingetand om een vloeiende overgang te creëren. Op die manier is na afloop, bijna, niet meer te zien waar de oude muur heeft gestaan en waar het nieuwe gedeelte begint. In het nieuwe deel wordt de vloer aangeheeld met hetzelfde of vergelijkbaar hout. Daarna wordt de hele parketvloer geschuurd en afgewerkt met een basislaag.

Banden en biezen verleggen

Bij het aanschaffen van een parketvloer zijn er veel keuze mogelijkheden (zie producten). Zo worden patroonvloeren vaak gelegd met banden en biezen. Wanneer in uw woning een muur of haard verplaats of aangepast moet worden, kunnen wij met vloer renovatie de banden en biezen van uw vloer verleggen. Daarna dient de hele vloer geschuurd te worden.

546 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10

Top bedrijf. Bijzondere aandacht voor de parketeur die het werk heeft verricht. Ter zake kundig, vriendelijk, klant gericht: uitstekend.

Fam. de Vlam

Onze ervaring met Van Epen is al heel lang en allemaal tienen, want het is subliem vakwerk in alle opzichten.

Bas en Truus de Kroe

Sinds 1982 is van Epen voor mij de parketteur. Ook de laatste – de vierde – klus ging weer prima.

J.C. van Hasselt

Plaatselijke renovatie houten vloer

Het kan zijn dat een deel van de vloer gerenoveerd moet worden. Bijvoorbeeld omdat het bol staat door waterschade of doordat er krassen in het parket zijn gekomen. De beschadigde planken kunnen vervangen worden. Het plaatselijk schuren en behandelen van een vloer is vaak niet aan te raden vanwege het kleurverschil dat zal ontstaan. Vaak wordt ervoor gekozen om de gehele vloer machinaal te laten schuren en afwerken. Dat wordt per situatie met u bekeken en beoordeeld.

Traprenovatie

Het is in sommige gevallen ook mogelijk om uw trap te laten renoveren door onze vakmensen. Let wel, dit doen wij alleen in combinatie met het leggen of renoveren van een vloer.

Bent u op zoek naar deskundige hulp voor vloer renovatie? Maak vrijblijvend een afspraak bij Theo van Epen.

Kom vrijblijvend langs in onze showroom en krijg advies op maat

CONTACT OPNEMEN